Portugáliában és Olaszországban is fejleszt a HeatVentors

A mínusz 100 Celsius-foktól akár 600 Celsius-fokig tartó tartományban működtethető, fázisváltós energiatároló, a HeatTank iránt az utóbbi időben jelentősen meglódult a nemzetközi érdeklődés.

A fejlesztést megvalósító HeatVentors vezetői, Andrássyné Farkas Rita és Andrássy Zoltán a napokban újabb nagyléptékű beruházásokra kaptak felkérést Európából. Ennek köszönhetően a HeatTanket az egyik legnagyobb olasz, megújuló energiaforrásokból gazdálkodó energiaszolgáltató, az Alperia Group állítja üzembe, valamint november elején Portugáliában is megjelennek, ahol három tárolót építenek ki egy ottani bevásárlóközpont számára.

„Folyamatosan keressük azokat a kooperációs lehetőségeket, amelyek révén bemutathatjuk, hogyan lehet a hőtárolási innovációnkkal nagy megtakarítást és gyors megtérülést elérni. Elsősorban az adatközpontok, telekommunikációs bázisállomások, irodaházak, gyárcsarnokok és hűtőházak hűtésének megoldására fókuszálunk, bár adtunk már tanácsot Helsinki távfűtésének zöld fejlesztésére is” – hangsúlyozta a HeatVentors egyik alapítója, Andrássyné Farkas Rita, aki elmondta, hogy Magyarország és Olaszország mellett, Németország, Franciaország, Szlovákia, valamint Ázsiában Kína, Malájzia és Szingapúr szerepel jelenleg azon országok közt, amelyekben rövid-középtávon szeretnének egy – egy pilottal piacra lépni. 

Az az EIT InnoEnergy és   Green Brother által is támogatott HeatVentors viszont nem csak külföldön, hanem Magyarországon is aktívan terjeszkedik. A HeatTank megoldása már az MVM NET, az Antenna Hungária és az E.ON telephelyein is működik.

 

A Startup Campus Inkubator egy nemzetközi innovációs központ és startup inkubátor, az INNOW projekt megvalósítója. Innovációs programokat valósítunk meg: oktatási, inkubációs, befektetési, értékesítés támogatási és külföldi piacra lépési szolgáltatásokkal segítjük az innovatív projekteket, az ötlet fázistól egészen a nagy növekedési potenciállal rendelkező kkv-kig. Küldetésünk, hogy üzleti alapon hozzunk létre a társadalom számára hasznos értékeket.

InNow