Folyamatosan növekszik az egyik legsikeresebb magyar energetikai startup

Újabb 250.000 eurós nagybefektetés vár a hőtárolást forradalmasító magyar startupra, az EIT InnoEnergy és a Green Brother által is támogatott HeatVentors-ra.

A HeatVentors eredményeire nem csak a nemzetközi startup világ, hanem a befektetők is felfigyeltek. Idén nyáron kapta meg a második körös, 250.000 eurós befektetését az EIT InnoEnergy és a Green Brother által támogatott, a hőtárolást forradalmasító magyar startup, amely hazánkban is aktív piacfejlesztésbe fogott.

A Farkas Rita és Andrássy Zoltán vezette vállalkozás külföldön is értékesíti a HeatTank-et, a szabadalmaztatott hőakkumulátort, amely 20-50 százalékkal csökkenti a hűtési/fűtési rendszerek energiafogyasztását, mérsékeli a CO2 kibocsátást és támogatja az ügyfeleik fenntarthatósági céljainak elérését. Ennek megfelelően a V3 Partners-től hozzájuk érkező friss, 250.000 eurós tőkebevonásnak is az a célja, hogy a különböző piacokon megismertessék az üzleti modelljüket és értékesítési csatornákat építsenek ki.

Jelenleg Olaszország, Németország, Franciaország, Szlovákia, valamint Ázsiában Kína, Malájzia és Szingapúr szerepel azon országok közt, amelyekben rövid-középtávon szeretnének egy – egy pilot projekttel piacra lépni.

„Szeretnénk olyan befektetőkkel együtt dolgozni, akik szaktudásukkal, üzleti kapcsolatrendszerükkel elősegíthetik a fejlődésünket. A partnereink kiválasztásánál pedig arra törekszünk, hogy azokkal működjenek együtt, akik értékesítési tapasztalatukkal, erőforrásaikkal támogathatják az erős műszaki háttérrel, szabadalmaztatott technológiával rendelkező vállalkozásunkat a piacok jobb megismerése, ügyfeleink megfelelő támogatása, érdekében.” – hangsúlyozta a HeatVentors egyik alapítója, Andrássyné Farkas Rita.

Az EIT InnoEnergy és   Green Brother által is támogatott HeatVentors viszont nem csak külföldön, hanem Magyarországon is aktívan terjeszkedik. A HeatTank megoldása már az MVM NET, az Antenna Hungária és az E.ON telephelyein is működik.

###

A Hetavetors

Magyar alapítású fiatal vállalkozás a praktikus hőakkumulátor koncepció feltalálója, több nemzetközi szabadalommal, 19 nemzetközi díjjal, és azzal a küldetéssel hogy egyszerűvé, és széleskörben elérhetővé tegye a hőtárolást, elsőként vállalati ügyfelei számára.
www.heatventors.com

 

A V3 Partners

A V3 Partners Zrt. magán tőkebefektető több sikeresen felépített és értékesített vállalattal rendelkezik a pénzügyi szektorban, az információtechnológia és telekommunikációs piacon valamint a szolgáltatóiparban. Befektetéseik a Közép Európai régió mellett Kínában és a Fülöp-szigeteken is megtalálhatók. A V3 Partners vezető munkatársai évtizedes tapaszalattal bírnak a cégépítés, és vállalatvezetés valamint disztribúció területén. A V3 Partners a befektetések mellett mentorál innovatív ötleteket, fiatal csapatokat a befektetésre érdemes üzleti modell megtalálása, megalkotása érdekében. www.v3partners.hu

*

Green Brother által gondozott, az Innow Interreg Central Program keretében megjelentetett cikksorozat a sikertörténetek bemutatása mellett arra is felhívja a figyelmet, hogy az innovációk piacra lépését milyen tényezők segíthetik vagy épp gátolhatják.

A Startup Campus Inkubator egy nemzetközi innovációs központ és startup inkubátor, az INNOW projekt megvalósítója. Innovációs programokat valósítunk meg: oktatási, inkubációs, befektetési, értékesítés támogatási és külföldi piacra lépési szolgáltatásokkal segítjük az innovatív projekteket, az ötlet fázistól egészen a nagy növekedési potenciállal rendelkező kkv-kig. Küldetésünk, hogy üzleti alapon hozzunk létre a társadalom számára hasznos értékeket.

InNow