June 16, 2023 14:49

INNspiráció Gulyás: Az energia- és mobilitási szektor innovátorainak összefogása a közös siker érdekében

INNspiráció Gulyás: Az energia- és mobilitási szektor innovátorainak összefogása a közös siker érdekében

Budapest, Magyarország - 2023. június 16. - Egy ínycsiklandozóan csábító, rendkívüli esemény, amely lángra lobbantja az inspirációt és elősegíti az együttműködést az energia és mobilitás területén. A Green Brother örömmel jelentette be az INNspiration Gulyás rendezvényt, egy olyan magával ragadó élményt, amely összehozza az innovációt, a startupokat, az érdekelt feleket és a hagyományos magyar Gulyás gazdag ízvilágát.

Az INNspiration Gulyás nem egy tipikus rendezvény. Túlmutatott a hagyományos panelbeszélgetésen, hiszen olyan egyedülálló platformot teremt, ahol az ötletek táplálódnak, új  kapcsolatok alakulnak, és az innováció jövője formálódik. Ezt a dinamikus összejövetelt úgy tervezték, hogy bevonja, kihívások elé állítsa és motiválja a startupokat, városokat, egyetemeket, vállalkozókat, továbbá az energia- és mobilitási ágazat vezetőit.

A bemutatkozó ülésen Dervalics Ákos bemutatta, hogyan készíti fel a Green Brother az innovátorokat, start-upokat, konzorciumokat arra, hogy képesek legyenek megfelelően piacra lépni, valamint előmozdítani a zéró szén-dioxid-kibocsátású életmódra való átállást.

Michal Bajda az EIT InnoEnergy-től bemutata prezentálta portfóliójukat és megmutatta, hogy a cég hogyan tud egy olyan hatékony motort építeni, amely megfelelő eszközöket generál a kívánt hatás eléréséhez.

Kovács Péter az MVM Smart Future Lab-től megemlítette a startupok, valamint Közép- és Kelet-Európa egyik legnagyobb energetikai vállalata közötti szakadékot. Végvári-Gerencsér Dorottya az MVM Smart Future Lab-től kiemelte, hogy az MVM Csoport szerint a magyarországi startup közösség az egyik legfontosabb motorja az energetika területén előrelépést hozó megoldásoknak.

 Soós László az EIT Urban Mobility-től, a városi közlekedési innováció vezető európai hálózatától bemutatta, hogyan lehet hozzáférni a személyre szabott ötletelési és partnerkereső tevékenységekhez, és a komplex városi mobilitási kihívások megoldása érdekében hogyan tudnak együttműködni az egyes piaci szereplők (ipar, egyetem és városok).

A Magyarországon először megrendezésre kerülő egyedülálló TICER programot dr. Lőrincz András, a Green Brother befektetési menedzsere mutatta be, melynek keretében kitért arra, hogy mennyire fontos a városi szabályozási mechanizmusok megértése. A TICER egy olyan program, amelyet a városok és induló vállalkozások, valamint innovatív cégek számára hoztak létre, annak érdekében, hogy a város nagyobb képességekkel rendelkezzen az innováció elfogadására, továbbá a polgárok nagyobb élettapasztalatot szerezzenek.

Az esemény fénypontja a 8 induló vállalkozást bemutató pitching session. Az induló vállalkozások és innovátorok lehetőséget kaptak arra, hogy bemutassák üzleti ötleteiket, és értékes tudást és  tapasztalatot szerezzenek mentoroktól, iparági szakértőktől és potenciális befektetőktől. Az INNspiration Gulyás célja, hogy felgyorsítsa az üzleti ötleteket, megerősítse a vállalkozókat, és új magasságokba repítse vállalkozásaikat.

 

A panelbeszélgetés során az előadók Dervalics Ákos (Green Borther), Hirth Olivér (KONTAKT-Elektro Kft.), Markus Hirth (KONTAKT-Elektro Kft.) olyan problémákról beszélgettek, melyek a legtöbb magyar várost érintik és gyakran ellentmondásos megoldásokért kiáltanak. Hogyan lehet csökkenteni a torlódásokat, ha nem feltétlenül akarunk több utat építeni a járművek számára? Hogyan csökkenthetjük a károsanyag-kibocsátást úgy, hogy közben a lakosság ellátása és a hulladékok elhelyezése is biztosított legyen? Hogyan ösztönözhetjük az embereket az aktív testmozgásra, miközben a saját autó használata az emberek időbeosztásának és szokásainak szerves részét képezi?

Az ígéretes partnerségeket kereső befektetők számára az INNspiration Gulyás páratlan lehetőséget kínál a leginnovatívabb energetikai és városi mobilitási startupok és innovátorok felfedezésére. A résztvevőknek lehetőségük adódott magával ragadó pitcheket hallgatni, együttműködési lehetőségeket feltárni, és olyan tartalmas kapcsolatokat kialakítani, amelyek még nagyobb sikerekhez vezethetnek az iparágban.

A nap folyamán a résztvevőknek lehetőségük volt hálózatépítésre, kapcsolatépítésre és a lehetséges partnerségek feltárására. Egy mini kiállítás keretében a legmodernebb technológiák, termékek és szolgáltatások kerültek bemutatásra, bepillantást nyújtva a különböző iparágak jövőjébe. Emellett az esemény olyan átalakító kezdeményezésekre is rávilágított, mint a H2CITIES és a Kontakt Elektro, Jövőperspektívák Magyarországon az energia és mobilitás területén.

***

A Green Brother (SC Energia Kft.) az Európai Innovációs és Technológiai Intézet két magyarországi innovációs közösségének, az EIT InnoEnergynek és az EIT Urban Mobilitynek a kapcsolattartója is. A két szervezet hatáskörébe tartozó különböző fenntarthatósági célok magyarországi megvalósítása elősegíti mind a helyi innovációs ökoszisztéma fejlődését, mind a zöld célok iránt elkötelezett magyar startupok és kkv-k nemzetközi hálózatához való csatlakozást. A Green Brother egy olyan szervezet, amely segíti az innovatív cégek finanszírozását és nemzetközi piacra lépését, miközben tanácsokkal segíti az innovációval járó üzleti kockázatok csökkentését.